Elävä
galleria

Ja palautteet

Projekti 2018 kevät - 2019 talvi

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Matkalla.

Olen ollut vuoden mittaisella matkalla itseeni ja yksi matkan aikana kohtaamista ihmisistä on Laurelina. Hänen siveltimensä ja silmien kautta tulin nähdyksi ja kuulluksi Naisena ja kauniina Sieluna. Olen varmasti aina ollut hukassa oman Naiseuteni kanssa ja etsinyt omaa naiseutta- itseäni. Ympärillä olen nähnyt aina paljon kauneutta, mutta en ole ymmärtänyt, että tuo kauneus olen minä. Tuo peili, joka on heijastanut muissa minua. Kohtaaminen Laurelinan kanssa sai aikaan prosessin, joka on vienyt minua lähemmäksi itseäni ja naiseuttani. Kuin johdatuksena Laurelina ja hänen värinsä tuli elämään ja päätin kokeilla mitä kohtaaminen hänen kanssa tosi minulle.... (lue koko tarina alla).
 

Matkalla. Olen ollut vuoden mittaisella matkalla itseeni ja yksi matkan aikana kohtaamista ihmisistä on Laurelina. Hänen siveltimensä ja silmien kautta tulin nähdyksi ja kuulluksi Naisena ja kauniina Sieluna. Olen varmasti aina ollut hukassa oman Naiseuteni kanssa ja etsinyt omaa naiseutta- itseäni. Ympärillä olen nähnyt aina paljon kauneutta, mutta en ole ymmärtänyt, että tuo kauneus olen minä. Tuo peili, joka on heijastanut muissa minua. Kohtaaminen Laurelinan kanssa sai aikaan prosessin, joka on vienyt minua lähemmäksi itseäni ja naiseuttani. Kuin johdatuksena Laurelina ja hänen värinsä tuli elämään ja päätin kokeilla mitä kohtaaminen hänen kanssa tosi minulle.

Pelko oli varmasti ensimmäinen tunne, joka minulla oli kun koitti päivä jolloin olin menossa vartalomaalaukseen. Muistan miettineen muutaman viikon jo etukäteen miltä näytä, olenko tarpeeksi hoikka ja kaunis kuviin- olisinko riittävä. Mielihän tekee omia mielikuvia myös lopputuloksesta miten kaunis värikäs olisin tuon hetken jälkeen.

En ihan heti löytänyt perillekkään ja matkalla mietin, että onko minun edes tarkoitus löytää perille, vielä kun ulkona vihmoi tuuli ja oli todella kylmä päivä. Oikea ovi kuitenkin löytyi ja kun ovi avautui, maailman kauneimmat silmät toivottivat minut hyväksyvästi tervetulleeksi lämpimään kotiin. Kohtaaminen Laurelinan kanssa oli yhtä lämmin kuin hänen kotinsa. Löytyi heti yhteinen kieli ja puhuimme pitkään naiseudesta ja kaikesta elämään liittyvästä asioista, kuin olisimme tunteneet iäisyyden, ja niinhän me varmasti olimme.

Pitkän ja intensiivisen keskustelun jälkeen oli aika riisuutua ja käydä maalattavaksi. Kävin makuulle ja mietin jo mielessäni miltä näyttäisin. Tässä kohtaa kaikki jännitys oli poissa ja uskalsin rentoutua ja luottaa. Nautin ihan suunnattomasti hetkestä ja miten Laurelina varmoin ja lempein ottein, hyväksyen, maalasi minut. Tuo hetki oli kovin terapeuttinen ja siihen kuului tunteita laidasta laitaan. Ilosta- suruun.

Hämmennyin kyllä jossakin kohtaa kun ymmärsin, että keholtani puuttui värit. Niin taisi myös Laurelina hämmentyä. Kehoni etupuolesta tuli valkoinen ja takaosa musta. Siinä hetken miettien elämääni ja ymmärsin kyllä jo hieman, mikä värien tarkoitus oli. Tuosta hetkestä Laurelinan siveltimen vetäessä ensimmäiset viivat keholleni alkoi vuoden mittainen matka itseeni. Tuo matka on ollut elämäni paras matka. Tänään kehoni on tasapainossa. Hyväksyn itseni kauniina kauniissa kehossani ja vielä kauniimpana Sieluna. Musta ja valkoinen, Yin ja Yang ja maskuliininen ja feminiininen energia- ovat tasapainossa kehossani. Rakkaus on astunut elämääni <3

Voin Sydämestä suositella ihan kaikille hetkeä Laurelinan kanssa. Olet sitten nainen taikka mies. Hetki on terapeuttinen matka värien kautta omaan itseen.

 

Kiitos Laurelina <3

Katja Salminen

Tulin maalattavaksi kun halusin irti rajoittuneesta puolesta itsestäni, toivoin väriä elämääni kaiken suuren surun ja kokemani ruman eron jälkeen. Tämä tuli kuin annettuna vastauksena siihen, että halusin löytää itsestäni uutta rohkeutta ja kauneutta.


En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta pelkäsin ehkä kaikenlaista , mutta turhaan. Sun upea vastaanotto, syvästi silmiin katsominen ja lämmin halaus sai minut rentoutumaan.


Maalattavana olo tuntui mahtavalta. Musiikki, sun rauhallinen puhe auttoivat rentoutumaan ja unohtamaan täysin että olin vieraan ihmisen edessä alasti kaikkinen muotoineni.


Oli myös hienoa huomata, että taiteilija itse inspiroitui keskustelustamme, maalattavaksi tulemisen lähtökohdista ja siitä, että en ehkä ollut luonnostani niin boheemi tai rento tämänkaltaiselle kokemukselle, mutta avullasi pääsin estoistani irti.


Kaikenkaikkiaan kokemus oli todella upea ja lopputulos vielä upeampi. Värimaailma oli niin minua, kuviot ja muodot. Suosittelisin tätä kokemusta ihan kaikille, jotka haluavat kuoria vanhan nahkansa, löytää uuden minän ja tehdä sen eteen konkreettisia toimenpiteitä. Mä aion kunhan vaan ehdin... teetättää tästä jostain kuvasta taulun omaan kotiini - niin paljon mä näistä pidin.

Tiia Sucksdorff

Oman kehon kuuntelu, hyväksyminen ja rakastaminen, näkyväksi tuleminen ja oman voiman löytäminen ovat olleet viime aikoina itselle tärkeitä teemoja ja vartalomaalaus tuntui hyvällä tavalla epämukavuusalueelle hyppäämiseltä, jonka ajattelin kasvattavan, ja opettavan minulle uusia puolia itsestäni.

Ennakko-odotukset/toiveet olivat aika avoimet, ajattelin että maalaus tulisi ehkä käynnistämään vahvoja tunteita joita olisi hyvä käsitellä. Pelko ja jännitys toki myös, sillä tilanne olisi ihan uusi ja hyppy tuntemattomaan. Odotin myös innolla millainen lopputulos tulisi olemaan ja miten Laurelina näkisi minut ja millaiseksi maalaus sitä myöten muodostuisi.

Maalattavana olo tuntui koko ajan todella turvalliselta, lempeältä, luontevalta, kuin aika olisi pysähtynyt ja tilanne ollut maailman luonnollisin. Maalauksen aikana kävin läpi paljon ajatuksia ja tunteita, jotka putkahtelivat pintaan.

Laurelina teki heti alusta saakka tilanteesta rauhallisen ja lämpimän, hänen läsnäolonsa on todella levollinen ja turvallinen, ja jännitys katosi hyvin äkkiä. Alun hengitys-meditaatioharjoitus oli todella hyvä keino laskeutua omaan kehoon ja rauhoittua.

Kokemus oli huikea, sellainen mitä on vaikea selittää, ja jokainen kokee sen varmasti niin eri tavoin. Aika meni todella nopeasti, maalauksen aikana olo oli jopa meditatiivinen, ja lempeä keskustelu maalauksen aikana avasi myös tuntemuksia ja auttoi niissä eteenpäin. Maalauksen etenemistä oli mielenkiintoista seurata ja siveltimen kosketus tuntui jo itsessään rentouttavalta.


Lopputulos oli ihana, tuntui kun sielun sen hetkinen olotila olisi maalattu esiin. Tavallaan koin, että maalaus oli lopputulos siitä mitä tunteita ja ajatuksia maalauksen aikana kävin läpi. Maalaus vahvisti omaa minäkuvaa ja maalauksen kuvaaminen oli myös vahvistava kokemus. Maalauksesta tuli hetkellisesti täydellinen osa omaa kehoa.

Suosittelen maalausta kaikille jotka kaipaavat vahvistusta ja voimistusta oman kehon hahmottamiseen, hyväksymiseen, arvostamiseen ja rakastamiseen. Minulle maalaus toimi myös sisäisten tunteiden herättelynä, ja oli ainutlaatuinen kokemus joka on antanut todella paljon voimaa pitkään jälkeen päin!

Kiitos kiitos kiitos kun sain olla mukana!

Tiina Toratti

Palaute sessiosta, kiitos Tessa Sophia!

Teimme Tessalle voimauttavan vartalomaalauksen hänen kotimökillään Espoossa. Saimme kokea luonnonrauhan ja kuinka ihanaa oli kuvata maalaus paikassa, joka oli hänelle merkityksellinen.